lördag, augusti 25, 2007

Bygga upp och riva ner

Det har blivit lite mindre tid nu i stugan sen semestern tog slut. Det blir oftast på helgerna som vi tillbringar tid där ute och någon natt som vi sover över. Men vi har fortfarande projekt på gång. Rickard har jobbat på som en galning med att bygga upp marken vid lillstugan. Det har sluttat brant ner fram till en stenmur. Nu har han kört mängder med grus dit och även lagt upp mer sten på muren som skall muras dit. Kommer att bli jättebra i slutändan. Gräset ska krattas ut, det ska på med jord och sås gräs där. Pappa Anders har hjälpt till att lassa grus, Fredrik likaså och även jag har hjälpt till så gott jag har kunnat. Men Rickard har verkligen jobbat stenhårt med detta, det måste jag säga.

Vi har haft besök av min mor, hennes man Bengt, deras hundar, Rebecca och Robin (igen hihi)och Anders. De var över en lördag efter en tur på medeltidsdagarna. Det grillades och umgicks i sommarvärmen.

Vi har också påbörjat arbetet med att riva ner gamla vedskjulet. Det tar tid. Finns mycket gammal ved där. En hel del har vi med hjälp av Anders flyttat till ett tillfälligt vedskjul. Och resterande skickar vi iväg till en vän som bor ute på landet. Men det tar som sagt tid att fylla en kära och köra i väg, sen ska de lasta av och köra tillbaka. Det kommer att bli många vändor. Men det är det värt. För det ser förskräckligt ut det där hemska skjulet som vi ska ha bort. Sen blir det att bygga en bättre förvaring till veden på ett nytt ställe, bakom garaget. Och vad ska vi göra med all underbar yta vi kommer få där gamla skjulet stog? Det får vi se sen.

Lite pics...





2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur håller sig stenen på plats? Kan tro iaf att det är väldigt mycket att göra... Men hoppas det blir som ni tänkt när ni väl blir färdiga =)

Anonym sa...

TJena! Det är en befintlig gammal murad stenmur, sen har rickard byggt upp den högre med nya steanar. Just nu ligger de kvar pga sin egen vikt. Men de skall muras så de håller tätt m.m. Så det inte rinner ut grus mellan hålen tex. Jo, det finns alltid nått att göra. Man får försöka komma i håg att vi inte har bråttom, annars skulle man lätt bli tokstressad :)